Toyota Tsusho en Eurus Energy houden een ceremonie ter gelegenheid van de voltooiing van het eerste IPP-project voor windenergie in Egypte

Toyota Tsusho en Eurus Energy houden een ceremonie ter gelegenheid van de voltooiing van het eerste IPP-project voor windenergie in Egypte

 – Bijdragen aan de verspreiding van hernieuwbare energie in het land, met groene en goedkope stroom –

 Toyota Tsusho Corporation (“Toyota Tsusho”) en zijn onderdeel Eurus Energy Holdings Corporation (“Eurus Energy”) hebben vandaag aangekondigd dat ze op 5 december een ceremonie houden in Caïro, Egypte. De ceremonie is ter gelegenheid van de voltooiing van een nieuwe windenergiecentrale van 262,5 MW in de Arabische Republiek Egypte, die op 31 oktober in bedrijf is genomen.

Dit is het eerste windenergieproject van een onafhankelijke energieproducent in Egypte. Toyota Tsusho en Eurus Energy hebben samengewerkt met het Franse elektriciteitsbedrijf Engie SA en het Egyptische bouwbedrijf Orascom Construction S.A.E. om Ras Ghareb Wind Energy S.A.E. op te richten, die de energiecentrale voor de komende 20 jaar in eigendom krijgt en exploiteert, en elektriciteit verkoopt aan de Egyptian Electricity Transmission Company.

Met deze energiecentrale dragen Toyota Tsusho en Eurus Energy bij aan de verspreiding van goedkope, groene, hernieuwbare energie in Egypte. Ze streven naar verdere uitbreiding van windenergieproductie in de toekomst. De bedrijven zijn van plan om in de toekomst de activiteiten op het gebied van hernieuwbare energie in Afrika verder te ontwikkelen.

  • Projectoverzicht
Plaats Golf van El Zayt, Arabische Republiek Egypte
Capaciteit 262,5 megawatt (125 x 2,1 megawatt)
Naam exploitant Ras Ghareb Wind Energy S.A.E.
Investeringsaandeel ・ Toyota Tsusho Groep 40%
(Toyota Tsusho Corporation 30%, Eurus Energy Holdings Corporation 10%)・    Engie SA 40%・    Orascom Construction S.A.E. 20%
Afnemer van elektriciteit Egyptian Electricity Transmission Company
Start bouw December 2017
Start commercieel bedrijf Oktober 2019

 

No related projects for this news item.