Windpark Deil in Nederland gaat commercieel in bedrijf

Amsterdam, Nederland – 1 juli 2020

Eurus Energy Group (“Eurus”), een toonaangevend Japans bedrijf op het gebied van hernieuwbare energie, heeft vandaag aangekondigd dat het Windpark Deil commercieel in bedrijf gaat. Het is een 21 MW windmolenpark gelegen in de gemeente West Betuwe in Gelderland, Nederland.

Windpark Deil bestaat uit vijf Vestas V136-4,2 MW windturbines, elk met een ashoogte van 140 meter, een rotordiameter van 136 meter en een nominaal vermogen van 4,2 MW. Het windpark is gebouwd onder management van YARD ENERGY. Eurus heeft het project in 2018 overgenomen. Eurus verkoopt de stroom die Windpark Deil opwekt, aan Eneco Groep. De productie is voldoende om meer dan 26.000 huishoudens van groene stroom te voorzien.

Related project:

Deil

Location: Gelderland
Country: The Netherlands
Phase: Operational
Start date: juni 2020
Type: wind