Eurus Energy neemt operationele windenergieprojecten in Nederland over van YARD ENERGY

Eurus Energy neemt operationele windenergieprojecten in Nederland over van YARD ENERGY

Eurus Energy (“Eurus”), een toonaangevend Japans bedrijf op het gebied van hernieuwbare energie, en YARD ENERGY Group (“YARD”), een in Nederland gevestigde ontwikkelaar van windenergieprojecten, hebben vandaag gezamenlijk aangekondigd dat Eurus 6 operationele windenergieprojecten met een gezamenlijk vermogen van 32,18 MW heeft overgenomen van YARD. De 6 windparken hebben in totaal 15 windturbines en zijn ontwikkeld en gebouwd door YARD in verschillende delen van Nederland. Hun gecombineerde productie is voldoende om ruim 24.000 huishoudens van groene stroom te voorzien. Door de overname komt het totale windvermogen van Eurus in Nederland op 106,48 MW.

Tetsuya Suwabe, algemeen directeur van Eurus Energy Europe, zegt: “We zijn blij dat ons Nederlandse bedrijf gestaag groeit, dankzij de succesvolle samenwerking met YARD ENERGY. We hebben ook het activabeheer van de projecten overgenomen van YARD ENERGY en we blijven zorgen voor een goede bedrijfsvoering voor alle stakeholders.” Kevin Dijkers, CEO van YARD, voegt daaraan toe: “Eurus Energy bleek een zeer goede partner voor de lange termijn te zijn. Eurus maakt het voor ons mogelijk om windenergieprojecten te blijven ontwikkelen, als onze bijdrage aan de energietransitie.” Dentons, IX Wind en PwC hebben Eurus respectievelijk van juridisch, technisch en fiscaal advies gediend. Stek en Cees Advocaten hebben YARD juridisch geadviseerd en mth accountants & adviseurs hebben fiscaal advies gegeven voor de transactie. Horst & van de Graaff Notarissen hebben alle notariële diensten geleverd.

 

Related project:

Vlissingen

Location: Zeeland
Country: The Netherlands
Phase: Operational
Start date: juli 2015
Type: wind

De Lier

Location: Zuid-Holland
Country: The Netherlands
Phase: Operational
Start date: juli 2015
Type: wind

Coevorden

Location: Drenthe
Country: The Netherlands
Phase: Operational
Start date: oktober 2014
Type: wind

Duiven

Location: Gelderland
Country: The Netherlands
Phase: Operational
Start date: juli 2014
Type: wind

Vlaardingen

Location: Zuid-Holland
Country: The Netherlands
Phase: Operational
Start date: juli 2014
Type: wind

Buren

Location: Gelderland
Country: The Netherlands
Phase: Operational
Start date: juli 2014
Type: wind